Военноисторическият архив получи автограф на Дилма Русев за своя юбилей

Подписът е от изложбата "Българските корени на Дилма Русеф"
Обновена: 9 окт 2011 19:00 | 9 окт 2011 19:00, Красимир Ангелов
15
Военноисторическият архив получи автограф на Дилма Русев за своя юбилей
Снимка: БТА

Автограф от президента на Бразилия Дилма Русеф получи Държавният военноисторически архив във Велико Търново, който днес отбелязва 60-годишен юбилей.

Подписът е поставен върху каталог от изложбата "Българските корени на Дилма Русеф", която бе подредена в Регионалния исторически музей в Габрово по повод на посещението на държавнияглава на Бразилия.

В експозицията са показани шест документа, свързани с нейния родственик генерал Руси Русев, който е бил министър на войната от началото на 1943 до пролетта на 1944 г., когато подава оставка от поста и преминава в запаса, поясни директорът на архива Светлин Радев.

"Ръководство за водене на успешен бой с турците" отпечатано през 1876 г. и 72 наборни военни книги от 1915 г. до 1930 г., водени от Военното окръжие в Русе, са най-новите попълнения във военния архив.

Наборните книги съдържат ценни данни за образованието, професиите, семейното положение, здравния и социалния статус на хиляди русенци, подлежащи на военна служба през средата на миналия век.

В Държавния военноисторически архив се съхраняват над 75 милиона документи, включени в общо 425 200 архивни единици от 3405 фонда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Бразилският президент беше в Турция 3 дни.Отношенията между двете страни са на принципа на взаимния интерес, имат прилика по отношение на икономическия разтеж и стабилност.Планира се стокообменът от 1,7 млрд долара да нарасни на 5 млрд долара. У нас тя просто си загуби времето... У нас такива неща не се планират, у нас е когато каквото и както дойде. У нас просто няма икономика, нито стремеж към нейното развитие. Е от там се тръгва за каквото и да било друго!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Левите променят света. Да доизринем синята *** и последната им опора Боко тиквата.
13
0
 
2
 
! Отговори
Нахиде Дениз преди 12 години
Аз пък разбрах, че в Турция е имало огромен брой бизнесмени от Бразилия, които са кацнали със самолет в Анкара преди президента си, без да им дреме ,че тя е минала и пез България!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а партийната книжка на другаря борисов там ли е?
11
2
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Нашите медии са купени за предизборни агитации и нямат време и ресурс да се занимават с такива дреболии като посещението на Дилма Русев в България. До 3 Я да видим кой се облагодетелства през тези 22г. , точно синовете и внуците на шумкарите(наречени партизани след 1944г.) !!! Кой е ген. Любен Гоцев създателя на "борците" , кой е Гоце -шефа на Трактора ? И за какво строителство говориш при комунизма - военни заводи и производство на некачествена , неконкурентна и грозна стока !!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Ангел пак преди 12 години
България -врата към ЕВРОПА за БРАЗИЛИЯ- ---ако ннее-другата врата е ТУРЦИЯ може би- АКО НЕ БЕШЕ ТЯ-НАПРАВО ЩЯХА ДА СИ ОТИДАТ важните предружители в ТУРЦИЯ-ДАНО *** ПОЛИТИЦИ ржурналисти и ....са разбрали защо ТЯ дойде в БЪЛГАРИЯ
9
1
 
4
 
! Отговори
ангел преди 12 години
НАИСТИНА нашите медии не отделиха нужното внимание-
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ТАКИВА още имало тук-ЩЕ ГИ скоро
7
2
 
5
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Не я посрещнахме подобаващо, май по същия начин я и изпратихме. Времето в медиите, посветено на нея сякаш изтече между пръстите /меко казано/. В *Панорама* по БНТ водещият само попита един от гостите си -*Видя ли ак ни търсят от Бразилия - като врата за...* Не, г-н водещ, Дилма Русев каза, че Бразилия би могла да бъде врата към останалата част на континента, както и България би могла да бъде врата...* Нещо не схванахте, или ....?! Огорчихме тази жена, а не трябваше. Жива и здрава да е!
6
2
 
7
 
! Отговори
Акъл море до 3 преди 12 години
Много си прав! Не смеят да плюят,защото виждат силата на тази жена.Тя е минала през огъня и води многоизстрадална Бразилия натам накъдето и България ще тръгне един ден(ако разбира се"демократите"след като я ограбиха и поругаха,не я и унищожат!)В Бразилия имаше дълги години(и още го има),същия капитализъм,какъвто е в БГ от 20год.насам.Всичко гадно,срещу което хората негодуват в БГ е родено директно от този капитализъм!Вместо да се обърнат срещу него,седесетата и герберите плюят социализма!
5
0
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
Bulgarite imame mnogo golqm potencial no za jalost mojem da se realizirame samo izvun BG, a Dilma i mnogo drugi nashenci sa prosto primera!Naistina jalko no fakt...
4
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Много хубава жена е -желая й много успехи!
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,*** скапани,къде сте да плюете сега и срещу Дилма Русев,затова че е била участник във съпротивителното движение в Бразилия като партизанин...Апропо,ако партизаните през 1944 са били толкова жестоки,както се мъчат да ги изкарат някои новоизлюпени лъжедемократчета,нямаше да има кой да изпълзи от дупките си през 1989 и да окрадат създаденото през годините на народната власт! Това,което са създали нащите дядовци,родители,и ние самите,есвтествено!През 1989 връх взеха ренегатите,магураджиите и
2
1
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ВЕЛИКА ЖЕНА С БЪЛГАРСКА КРЪВ!!!!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Харесва ми Дилма! Желая и успешна политическа кариера!