Дилма Русеф пристигна у нас

Президентът на Бразилия с български корени ще остане 2 дни в страната ни
Обновена: 4 окт 2011 23:20 | 4 окт 2011 23:17, Елка Василева
75
Дилма Русеф пристигна у нас
Снимка: Архив Reuters

Президентът на Бразилия с български корени Дилма Русеф пристигна тази вечер на държавно посещение в България по покана на президента Георги Първанов.

Самолетът на Русеф кацна на летище "София" в 22.45 ч. Тя беше посрещната от главния секретар на президента Красимир Стоянов, от началника на кабинета му Никола Колев, от заместник външния министър Димитър Цанчев.

Дилма Русеф води със себе си високопоставена бизнес делегация.

Това е първото посещение на бразилски държавен глава  у нас от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия преди 50 години.

Визитата на 63-годишната Русеф у нас има и личен и сантиментален характер - баща й Петър Русев е роден в Габрово, през 1929 г.  емигрира във Франция, а после в Аржентина, преди да се установи в Бразилия и да смени името си на Педро Русеф.

Утре Дилма Русеф ще има срещи с президента Георги Първанов, с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева, а на 6 октомври ще посети Велико Търново и Габрово.

Във Велико Търново държавните глави ще разгледат крепостта “Царевец”. В Априловската гимназия в Габрово президентите на България и Бразилия ще се срещнат с обществеността на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: бразилиядилма русеф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Ленторезецът преди 12 години
ДО 68.... ВЕЧЕ И КАЗАХ !!! :)
71
1
 
6
 
! Отговори
Дичо преди 12 години
Добре дошла в татковината си,Дилма!!!! Гордеем се ,че такава юначна българка е начело на една от най мощните и силни държави в света!
70
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В "шоуто" на слави веднага направиха скеч за нея,който изобщо не беше смешен,пълна отврат.Така ли трябва да се отнасяме съм гостите на България?С подигравки и халтурки?Сигурно от щаба и са отказали на дългото влечуго да му гостува и веднага преоблякоха някой от смешниците му в женски дрехи.Нещастници!
69
1
 
16
 
! Отговори
Роналдо преди 12 години
Спешно да се подпише меморандум за обмяна на футболисти! Предпочитам Z отбора на Бразилия пред нашите кръшни ритнитопковци!
68
4
 
31
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Да посращнам с " Добре дошла" една успяла жена!Браво на Дилма Русеф!Нейното постижение е феноменално!Само , който е живял в чужда страна може да го оцени!Аз съм възхитен!
67
11
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Обзалагам се,че ленторезеца ще и каже,че всичко, което и хареса в Родината на баща и е направено през последните две години!!!
66
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как не ги е срам, никой от първите в държавата да не посрещне жената на летището!!! Възмутен съм! Просто на никой от тях не му се е занимавало да стои до 23 часа!! Безобразие!! Трябваше да има уважение и респект не затова, че е лидер на една от най-големите държави в света, а заради това, че е с български корени! Точно такова е и отношението на всичките ни политици към собствения им народ - пренебрежително...
65
0
 
42
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Като гледам по национални медии разни същества как свойски я наричат Дилма и как титуловат разни *** ката царе и принцове става ясно, че ние първи в света сме въвели нов стил :наведена журналистика. Ало тези които се самопровъзгласихте за журналисти, за вас е госпожа Русев не е Дилма. Президент на велика страна на официално посещение. Стегнете се малко, изтрезнейте и стига сте ръсили глупости. Писна ни да се срамуваме от вас.
64
5
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
ПРОСТАКО,ти на малкият пръст на Първанов да се закачиш,ще си горд!
63
1
 
10
 
! Отговори
Ина преди 12 години
Прекрасно е да четем как известен и силен човек е от български произход. Жалкото идва когато се замислим как в бъдеще ще четем още повече такива новини, защото честните и интелигентни българи напускат БГ, а те създават и възпитават силни и успели хора! Иска ми се да чета как чужди държави се опитват да искарат някой, чиято майка е българка чужденец, само за да кажат че е тяхна гордост.Искам в БГ да останат поне малко от умните!
62
1
 
12
 
! Отговори
Tina преди 12 години
52, Поздравления! Най-точният коментар.Знам, че други народи ще се пръснат от яд, че Дилма Русев е с българска кръв, но просто трябва да се примирите!Това е изключителна възможност, която ни се предоставя ат съдбата!Дано успеят да я използват! Добре дошла на Дилма! Дано види колко добра е България и колко добър е народа й!Поплювковците да застанат пред огледалото и да започнат плюенето, защото то се отнася само и единствено за тях!
61
1
 
12
 
! Отговори
галактика преди 12 години
продължение от 61 - Президент на пета по големина държава, и шеста по икономика в света! Президент, който стои здраво начело на тази дъжава, с поглед, вперен ДАЛЕЧЕ напред! Президент, който държи кормилото здраво с двете си ръце! /у нас обикновенно лявата ръка не знае какво пави дясната, и обратно, а взорът се върти някъде около периметъра на статуквото/ Преди време премиерът с гордост изтъкна, че другите едва ли не ни завиждали за *връзката* с Дилма, дали обаче ще завидят и на Дилма?!
60
0
 
25
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Не, не и не! Не мога да го проумея! Да съм поканил някого на гости, и да не го посрещна! Да съм бил на някого на гости в най-важния ден в живота му, и да не го посрещна, когато той идва на гости! Изключвам принадлежности и партийни пристрастия - случилото се няма нищо общо с човещината! Следях новините в очакване да науча, че поне БНТ ще отразява посрещането на Президента на Бразилия, уви, така и не разбрах...така и не видях... А исках! Защото това е Президент, избран честно и заслужено! Следва
59
1
 
24
 
! Отговори
Достойно да е! преди 12 години
След като се изтрепаха да я канят всички наши управленци и след като Дилма Русеф прие, най-накрая никой от държавните мъже / че и Цецка Цачева/ не благоволи да я посрещне на летището! А са посрещали с метани личности с много по-нисък ранг. Пореден срамен епизод. Сега предполагам, че ще се представят с куп простотии, за да й вземат акъла. ***, ***! Дано габровци да са по-умни и да я посрещнат достойно, без дандании и престаравания. Като гледам интелигентните й роднини, имам такива надежди.
58
4
 
18
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
БРАВО НА ДИЛМА .ВЕЛИКА Е ТАЗИ ЖЕНА. НАДЯВАМ СЕ ДА И ХАРЕСА МНОГО ПРЕСТОЯ В БАЩИНАТА РОДИНА И ДАЙ БОЖЕ НЕ ПОКАЖЕМ КОЛКО СМЕ МИЗЕРНИ И ЖАЛКИ БЪЛГАРИТЕ.
57
4
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
ЧЕ НАРОДЪТ ПОСТОЯННО ЗАЛИТА ПО РАЗНИ ХИМЕРИ ТАКА Е ,МОЖЕШЕ ВСИКЧО ДА Е РАЗЛИЧНО АКО 90 ГОДИНА НЕ БЕШЕ ГЛАСУВАЛ ЗА ПРЕКРЪСТИЛИТЕ СЕ КОМУНИСТИ , АКО АКО 94 ПАК НЕ ИМ БЕШЕ ДАЛ ВЛАСТТА ЗАРАДИ СПОЛУКАТА АКО НЕ СЕ РАЗПИЛЯВАХА ГЛАСОВЕ ПО РАЗНИ ЖОРЖ ГАНЧОВЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ИЗМИКЯРИ ,АКО НЕ БЕШЕ ПОВЕРВАЛ НА 800 ДНИ НА ЦАРЯ ,АКО НЕ БЕШЕ ПОСТВИЛ ПАТОВАТА СИТУАЦИЯ С ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ИМА МНОГО АКО ,НО ТОВА Е ВЕЧЕ Е ИСТОРИЯ ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА МУ УВРИ ГЛАВАТА И ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ЧУДЕСА НЕ СТАВАТ
56
0
 
6
 
! Отговори
До 55 преди 12 години
Да, ти само ако те посети Азис ще получиш оргазъм.
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце пак иска да се отърка в силните на деня.Добре, че има гългарски корени ДИлма, иначе никой няма да му приеме поканата на този агент-комунист.10г. пълен застой и провал на презитенската институция.
54
22
 
3
 
! Отговори
косморог преди 12 години
О, да, Дилма вече е тук, получавам истеричен оргазъм от посещението и!
53
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
Maimun Hans Rus,kaji kak Havaite sa stanali shtat na USA?