Дилма Русеф ухажва hi-tech сектора

Бразилия намалява данъци, за да привлече производители
25 май 2011 15:48,
6
Дилма Русеф ухажва hi-tech сектора
Снимка: Reuters

С президентски подпис в Бразилия в сила влезе закон за драстично намаляване на данъци, за да се свали бариерата пред установяването на високотехнологични компании. 

Дилма Русеф разпореди премахването на социален налог в размер на 9.25% и намаляването на данъка за индустриална продукция от 15 на 3 на сто. Тези облекчения, разбира се, важат за целия високотехнологичен сектор, но на първо време имат една основна цел.

Според fastcompany.com това е привличането на бразилска територия на една компания – Honhai, известна като Foxconn.

Базираната в Китай корпорация ясно даде да се разбере, че би обмислила сериозно стартиране на бизнес в Бразилия, но само ако се стигне до отстъпки от местното правителство. Сега, когато такива са налице, Foxconn може да даде началото на проекта си за инвестиции в размер на 12 млрд. долара.

Компанията, която произвежда продукти за световни лидери като Apple Inc., Acer Inc., Amazon, Intel, Cisco, Hewlett-Packard, Dell, Microsoft и много други, изглежда готова за трансфер в Южна Америка, предвид скорошната експлозия в новия завод в Китай и последвалото затваряне на редица фабрики за проверка на мерките за сигурност.

Това забавяне струва на Apple нереализирано производство на над 500 хиляди таблета iPad.

Идването на Foxconn може да стимулира и местния високотехнологичен бизнес. От фирмата Multilaser вече обявиха, че биха се възползвали от услугите на чуждестранния инвеститор, за да разработят таблет бразилско производство, който ще струва не повече от 496 долара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Те и тук плановете за кръстовища на 2 и 3 нива са от далечната 78 година ама все още не се е намерил човек с акъл, мисъл и топки, който да започне да ги въвежда.Не е важно от кога са плановете а кой ги прави реалност!
5
0
 
0
 
! Отговори
стг преди 12 години
Foxconn затънаха в скандали и търсят промяна а и цената на труда в Китай нараства, но при всички случаи плановете за завод в Бразилия са от много преди Дилма Русев да стане президент
4
7
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Може ли един бивш терорист да бъде добър политик?
3
0
 
7
 
! Отговори
.. преди 12 години
Foxconn е подразделение на Hon Hai, която пък е тайванска компания. Плановете им за изнасяне на производства към Бразилия не са от две седмици (когато имаше експлозия във фабрика на Foxconn в Китай) и са свързани основно с повишаването на цената на труда в Китай.
2
2
 
11
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Тя не бе избрана случайно, и НЕслучайно няма клюки по неин адрес. Колкото и нескромно да звучи, бих й предложила да НЕ бърза с посещение в България. Желая й здраве!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Дилма ! До този момент си мислих че няма свестен БЯ политик :) Жалко че си на Б(разили)Я а не на Б(ългари)Я политик ! Браво още веднъж!